Specialisten bij de Luchtmacht

Bekijk de vacatures

De Koninklijke Luchtmacht is een groot bedrijf. We hebben zeer uitgebreide eigen voorzieningen in huis, onder andere op het gebied van gezondheidszorg en muziek. Er werken bij de Luchtmacht dan ook heel wat professionals in specialistische functies.

Goed opgeleide professionals

Deze professionals hebben in de ‘burgermaatschappij’ een relevante opleiding gevolgd op hbo- of wo-niveau en kunnen na een (verkorte) militaire opleiding aan de slag gaan als officier in hun eigen beroepsrichting. Het merendeel van deze professionals werkt in een (para)medische functie. Maar je vindt ze ook in functies als bijvoorbeeld jurist of tolk.

Opleiding tot specialist

Wanneer je als hbo’er/wo’er wordt aangenomen voor een functie als militair specialist volg je allereerst de verkorte officiersopleiding (10 weken) aan de Nederlandse Defensie Academie (NLDA) te Breda. Een aantal professionals volgt na de militaire opleiding ook nog een speciale aanvullende vakgerichte opleiding. Na de opleiding(en) word je geplaatst bij één van de eenheden van de Luchtmacht, ga je mee op oefeningen en kun je ook uitgezonden worden.