Logistiek bij de Luchtmacht

Bekijk de vacatures

Een grote en flexibele organisatie als de Luchtmacht heeft materieel in allerlei vormen en maten. Denk aan de moderne en complexe (wapen)systemen van vliegtuigen en helikopters, maar ook heel basic materieel als voeding en kantoorbenodigdheden.

Juiste tijd, juiste plaats

Uiteraard moeten we met al ons materiaal op een effectieve en zorgvuldige wijze omgaan. Van paperclip tot vliegtuigmotor, van smeermiddelen en benzine tot kleding en vlieguitrusting. Als logistiek medewerker zorg je ervoor dat alle luchtmachtonderdelen op tijd over het juiste materieel beschikken om hun taak uit te voeren. Je rol is cruciaal in het welslagen van een missie.

Wisselende werkplek

In de logistiek kun je op verschillende plaatsen komen te werken bij een luchtmachtonderdeel. Bijvoorbeeld bij materieelvoorziening op het squadron, bij de expeditie of bij de afdeling waar smeermiddelen, benzine en oliën worden verwerkt en opgeslagen. Er zijn (start)functies op het gebied van Supply Chain Management (ketenlogistiek), Transport, Inkoop, Warehousing & Distributie, Facilitair Management en Operationele Logistiek. Na een paar jaar behoort ook een aantal functies binnen Bedrijfsvoering en Instructie/Onderwijs tot de mogelijkheden. Bij vredesmissies en oefeningen in het buitenland zorg jij ervoor dat alle voorraden op orde zijn.