Specialisten bij de Landmacht

Bekijk de vacatures

De Koninklijke Landmacht is een groot bedrijf. We hebben zeer uitgebreide eigen voorzieningen in huis, onder andere op het gebied van gezondheidszorg, communicatie, techniek en sport. Er werken bij de Landmacht dan ook heel wat professionals in specialistische functies.

Goed opgeleide professionals

Deze professionals hebben in de ‘burgermaatschappij’ een relevante opleiding gevolgd op mbo-, hbo- of wo-niveau en kunnen na een (verkorte) militaire opleiding aan de slag gaan als officier of onderofficier in hun eigen beroepsrichting. Het merendeel van deze professionals werkt in een (para)medische functie. Maar je vindt ze ook in functies als bijvoorbeeld jurist, tolk, journalist, muzikant, sportinstructeur en terreinanalist (geospatial analyst).

Opleiding tot specialist

Wanneer je als hbo’er/wo’er wordt aangenomen voor een functie als militair specialist volg je allereerst de verkorte officiersopleiding (10 weken) aan de Nederlandse Defensie Academie (NLDA) in Breda. Mbo’ers die worden aangesteld voor een functie als militair specialist volgen de onderofficiersopleiding aan de Koninklijke Militaire School (KMS) in Ermelo, al dan niet verkort, en gaan daarna door in hun specifieke functiegebied. Een aantal professionals volgt na de militaire opleiding ook nog een speciale aanvullende vakgerichte opleiding. Na de opleiding(en) word je geplaatst bij een van de eenheden van de Landmacht, ga je mee op oefeningen en kun je ook uitgezonden worden.