Bouw

Bekijk de vacatures

Bij metselen denk je misschien niet meteen aan Defensie. Toch kun je vrijwel alle taken op een bouwplaats ook uitvoeren in een groen uniform: van lasser tot timmerman en van elektricien tot loodgieter. Niet voor niets wordt de Genie wel het meest veelzijdige onderdeel van de Landmacht genoemd.

Bij de Genie werken de bouwvakkers en de vaklieden van de weg- en waterbouw van ons leger. De Genie legt bruggen of vliegvelden aan, bouwt schuilplaatsen, uitkijkposten en gevechtsopstellingen en ook het leggen en ruimen van mijnen valt onder het takenpakket van de Genie. Verder heeft de Genie beschikking over bruglegmateriaal, bouw- en graafmachines, bulldozers, hijskranen en brugleggende tanks.

https://defensie.cdlvr.net/image/1160x350/Bouwtechniek Koninklijke Landmacht

Bijzondere bouwvakkers

Een militair kamp is net een klein dorp. Je hebt gebouwen, wegen, kabels, riolering, waterleiding, elektriciteit. Maar denk ook aan observatieposten, wachttorens of bruggen. Die moeten natuurlijk wel aangelegd en onderhouden worden. Dat kunnen we allemaal zelf, waar en wanneer dan ook.

Dat werk vraagt wel om een bijzonder soort bouwvakker. Want als je midden in de woestijn een militair kamp wilt bouwen, moet je van goeden huize komen. De mannen en vrouwen van de Genie maken het mogelijk, zodat onze militairen waar ook ter wereld een veilige en werkbare thuisbasis hebben.