Corona-update: alles over voorlichtingen, sollicitaties en keuringen

Lees meer

Kennismakingsdagen KCT

Denk jij in staat te zijn de meest complexe opdrachten uit te kunnen voeren onder zware fysieke inspanning en mentale druk? Ben jij in bezit van uitzonderlijke wilskracht en toewijding? Wij zijn op zoek naar serieuze en goed voorbereide kandidaten met een pro-actieve houding die verantwoording durven te nemen, te dragen en af te leggen. Als jij denkt in aanmerking te komen solliciteer dan op de functie van Commando Speciale Operaties.

Als je solliciteert is deelname aan de Kennismakingsdagen Korps Commandotroepen een vereiste. In deze 3 dagen krijg je een voorproefje van het opleidingstraject tot commando en informatie over het werk als SF-operator (special forces).

LET OP: je kunt je niet zelf inschrijven voor de kennismakingsdagen! Als je dus solliciteert op één van de functies bij het KCT, krijg je (indien geschikt) vanzelf een uitnodiging voor deze kennismakingsdagen.

Hieronder vind je het programma en de eisen waaraan je moet voldoen om te kunnen deelnemen aan de Kennismakingsdagen KCT.

Wat kun je verwachten?

Het detailprogramma is geheim en de invulling hiervan verandert bovendien regelmatig. Dit doen we zodat je leert om te gaan met het onbekende. Tijdens de drie Kennismakingsdagen kom je in ieder geval in aanraking met water, hoogte, fysieke en mentale uitdagingen. Van elke deelnemer wordt tijdens de Kennismakingsdagen een fysieke test afgenomen.

Tijdens deze test moet je de volgende onderdelen afleggen:

  • Coopertest: 12 minuten hardlopen, minimaal 2800 meter.
  • Opdrukken: 2 minuten, minimaal 30 keer.
  • Sit-ups: 2 minuten, minimaal 40 keer.
  • Optrekken (chinning): geen tijd, minimaal 6 keer van volledig uithangen tot kin boven stang.
  • Zwemmen: Met overall aan, vijf vormen: schoolslag, rugslag, borstcrawl, met wapen en onderwater.

Ga voor jezelf eerst testen of je in staat bent om deze eisen te halen, anders kom je misschien voor niks naar de Kennismakingsdagen. Als je de eisen namelijk niet haalt ga je direct weer naar huis, zonder dat je reiskosten vergoed worden!

Let op: Je kunt maximaal 2x deelnemen aan de Kennismakingsdagen KCT!

Hoe kun je jezelf het beste voorbereiden?

Er vallen veel kandidaten af op de basiseisen die hierboven beschreven staan. Zorg dat je goed voorbereid op de Kennismakingsdagen KCT komt. Dit doe je niet door plotseling zeven dagen per week te gaan hardlopen, of andere overhaaste trainingsmethoden te gaan volgen. Het enige wat je hiermee bereikt is een overbelast lichaam dat gevoelig is voor blessures. Goed trainen bestaat in hoofdzaak uit drie aspecten, te weten:

  1. Activiteit
  2. Rust
  3. Voeding

Als je één van deze onderdelen te veel of te weinig aandacht geeft, haal je niet het gewenste eindresultaat. Daarbij is trainen met je eigen lichaam – zoals opdrukken, sit-ups, optrekken en touwklimmen – beter dan het trainen met gewichten. Dit versterkt namelijk ook je coördinatievermogen.

Het grootste deel van de deelnemers aan de Kennismakingsdagen KCT stopt zelf. Het is belangrijk dat je vastberaden bent om het programma uit te lopen aangezien we er alles aan proberen te doen de kandidaten een weloverwogen besluit te laten nemen om verder te gaan met hun sollicitatie tot Commando Speciale Operaties. Naast fysiek en mentaal zware momenten vinden wij informeren en enthousiasmeren een belangrijke doelstelling.

Indien je je aanmeldt voor de Kennismakingsdagen KCT gaan wij ervan uit dat je in goede gezondheid bent voor het doorlopen van het fysiek en mentaal zware programma. Ben je niet fit, heb je onlangs een blessure opgelopen of ben je onlangs ziek geweest én denk je dat het van invloed kan zijn op je prestaties, meld jezelf dan niet aan of meld je tijdig af.

Aanvang opleiding

Aangezien het animo zeer hoog is onder kandidaten om Commando Speciale Operaties te worden en de opleidingscapaciteit beperkt is selecteren wij uiteindelijk de beste kandidaten. Dat betekent dat je na het positief doorlopen van de Kennismakingsdagen KCT geen uitslag krijgt over starten aan de AMOL of Vooropleiding. Je zult binnen een redelijke termijn voor aanvang opleiding te horen krijgen of je tot de meest geschikte kandidaten behoort.

Contact

Twijfel je over één of enkele eisen, neem dan contact op met Bureau Voorlichting, Werving & Selectie KCT en stel je vraag via het contactformulier.

Bewijs jezelf tijdens de kennismakingsdagen

Solliciteer