VIP-event Korps Mariniers tijdens Wereldhavendagen Rotterdam (VMBO t/m WO)

Een marinier gaat verder waar anderen stoppen. Dat vraagt om een ijzeren discipline, een uitstekende conditie en vooral doorzettingsvermogen. Benieuwd waar jouw toekomst ligt? Wil jij tijdens de Wereldhavendagen meer weten over het Korps Mariniers? Wil je daarnaast vragen kunnen stellen over het sollicitatietraject? Schrijf je dan in voor deze infodag.

Het Korps Mariniers werd in 1665 opgericht door Michiel de Ruyter en Johan de Witt. Sindsdien is het een onderdeel van de marine, dat overal ter wereld opereert. Hun wapenspreuk is dan ook ‘Qua Patet Orbis’: ‘Zo wijd de wereld strekt’.

Het Korps Mariniers wordt ingezet bij de verdediging van het grondgebied van de NAVO-landen. Daarnaast wordt het ingeschakeld bij crisisbeheersings-, vredesbewarende en humanitaire operaties. Het Korps is verder actief bij de bescherming van het Caribisch deel van het Nederlands Koninkrijk.

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst in de ochtend zal een voorlichter het selectieproces voor het Korps Mariniers met je doornemen. Zo kun je nagaan of je voldoet aan alle aanstellingseisen en weet je hoe jij je goed kunt voorbereiden op de selectietest en het verdere keuringstraject. Natuurlijk is er ook ruimte voor algemene vragen over het werken en leven bij het Korps Mariniers. In de middag zul je tijdens de Wereldhavendagen als VIP op het evenemententerrein van de Koninklijke Marine alles te zien krijgen over het materieel en de werkzaamheden als marinier.

Deze infodag geldt voor zowel de functie van marinier als officier der mariniers.

Weet je al zeker dat je wil solliciteren en heb je al voldoende informatie? Schrijf je dan nu al in voor de fitheidstest!

Mariniers

Adres

Evenemententerrein Koninklijk Marine
Parkkade 1
3016 GN Rotterdam

Datum en tijd

1 september 2017
Aanvangstijd: 09:30
Duur: 4 uur

Locatie

Hoe kom ik hier?