Defensie Meidenvaardag

Kennismaken met Defensie? Een dagje varen bij de marine met alleen maar meiden? Dat kan! Nou ja, alleen maar meiden... De mannelijke bemanningsleden gaan ook mee, werken op een schip doe je namelijk nooit alleen!

Tijdens de jaarlijkse Meidenvaardag krijg je alles te zien van het werken en leven aan boord van een marineschip, de verschillende dienstvakken en kun je al je vragen stellen aan de vrouwelijke opvarenden die jou deze dag gaan begeleiden. En natuurlijk eet je tussen de middag gewoon een hapje met ons mee. Wel zo gezellig. We varen deze dag met Zr. Ms. Rotterdam mee, een megagroot transportschip. Tijdens de rondleiding vertellen we je hier alles over. Wel veel trappen lopen trouwens want nee, we hebben geen lift aan boord ;-).

Om goed kennis te kunnen maken met Defensie en het leven en werken van marinemannen en -vrouwen aan boord van een marineschip, ga je varen. Je kunt een dynamische dag verwachten, met een rondleiding door het schip, (onder voorbehoud) verschillende demonstraties en een banenmarkt waar je alles te weten kan komen over Defensie. Het schip zal om 10:00 uur vertrekken en na een vaartocht op zee rond 15:00 uur de haven van Den Helder binnenlopen. Gelet op de inrichting van het schip (met o.a. steile trappen) en verblijf aan dek, is het raadzaam makkelijke schoenen zonder hoge hak en voldoende kleding mee te nemen om jezelf tegen eventuele kou te beschermen. Schoenen met hoge hak worden om veiligheidsredenen geweigerd aan boord van marineschepen.

Nieuwsgierig hoe het is om bij Defensie te werken? Schrijf je dan snel in! PS Dit jaar is het niet mogelijk een introducee mee te nemen. Wil je toch samen met iemand komen? Laat diegene zich dan gewoon ook even opgeven! Hou wel de leeftijdsgrens in de gaten..

meidenvaardag 1

Adres

Den Helder Meidenvaardag Willemsoord
Rijkszee-en Marinehaven 1
1781 ZZ DEN HELDER

Datum en tijd

9 mei 2017
Aanvangstijd: 09:30
Duur: 6 uur

Locatie

Hoe kom ik hier?