nina uitblinker veva1

Nina heeft een missie!

1

Ze is stoer en vecht voor haar doel: Onderofficier bij de Koninklijke Landmacht worden. Daarom is deze VEVA-studente Onderofficier Grondoptreden genomineerd als Landelijke Uitblinker mbo.

Nina heeft altijd geweten dat ze graag voor Defensie wilde werken. Haar grote voorbeeld is haar opa die bij het Korps Commandotroepen zat. Via de Havo naar Defensie bleek voor haar niet het juiste pad. Nina heeft er daarna heel bewust voor gekozen om via het mbo haar weg richting Defensie te vinden. Zelf zegt ze hierover: “Het maakt niet uit hoe lang je er over doet, uiteindelijk kom je op de juiste plek terecht.”

afbeelding

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Nina vindt het leuk om een groep mee te kunnen nemen. Voor haar school heeft ze een goed idee dat ROC Nijmegen met haar verder uit gaat werken: “Laat leerlingen van elkaar leren. Wellicht biedt dat inspiratie op elkaars vakgebied.”

Nina inspireert anderen niet alleen tijdens haar opleiding. Door haar ambassadeurschap voor ROC Nijmegen kreeg ze vragen van jongeren buiten haar opleiding. Ze adviseert hen over het kiezen van de juiste opleiding en het aanvragen van studiefinanciering. ‘Mijn mentorkinderen’ noemt ze hen.

Wat vindt de uitblinker zelf van zijn/haar nominatie?

“Het is allemaal zo snel en onverwachts gegaan. Ik werd op bivak gebeld of ik ambassadeur wilde worden voor de VeVa opleiding. Een grote eer natuurlijk, zeker om als vrouw de opleiding te mogen vertegenwoordigen. Nu ben ik zelfs uitblinker ROC Nijmegen geworden! Ik heb veel verschillende wegen bewandeld om uiteindelijk de opleiding te vinden die bij mij past en waar ik gelukkig van word. Militair worden heb ik altijd al gewild, daarom is mijn motto: Voor jezelf kiezen!”

afbeelding

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

“Blijven ontwikkelen, dat staat bij mij altijd boven aan. Het liefst ben ik een alleskunner en heb ik overal wel een beetje kennis van. Over een jaar begin ik met mijn sollicitatie bij Defensie. Ik wil naar de Koninklijke Militaire School om onderofficier bij de Koninklijke Landmacht te worden. Dan heb ik één van mijn doelen bereikt.”

Waarom vindt de stagebegeleider de uitblinker een Uitblinker?

"Nina beschikt over de competenties om een goed onderofficier te worden. Ze staat haar mannetje op fysiek en mentaal gebied, ook haar toetsen zijn met prima resultaten afgesloten. Nina weet wat ze wil en heeft de kwaliteit door te zetten om haar doelen te bereiken. Met haar enthousiasme weet ze haar klasgenoten en toekomstige studenten te inspireren."

afbeelding

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

"Nina is een topper! Daarom is de nominatie van Nina gewoon logisch. Tijdens de opleiding wordt er al veel gevraagd van de studenten. Dat moet ook wel, militairen zijn professionals die onder alle omstandigheden hun taken tot in perfectie uitvoeren. Kernwoorden hierbij zijn: leiderschap & initiatief, doorzettingsvermogen, vakkennis, vertrouwen en vooral kameraadschap (je gaat tot het uiterste voor je team). Nina heeft al laten zien dat zij deze eigenschappen ‘in zich’ heeft. Daarbij motiveert Nina haar klasgenoten, ze neemt ze op sleeptouw om tot goede prestaties te komen. Kortom, Nina verdient de stem van iedereen."

Stem je ook op Nina?

Stem je ook op Nina?

Geef jij haar talent het podium dat het verdient? Stem dan op Nina!

1 reactie

MJ
Michel

2 jaar geleden

De verhaal van ik heel erg geweldig en ik geef het een 9 Plus en ik wil zelf ook heel graag in het leger maar helaas heb ik een strafblad en ik hoop dat een bepaald mogelijkheid is dat ik toch gelegen in kan gaan

Reageer

Wil je ook reageren?

Meld je aan Inloggen

Is vliegen Iets voor jou? Word vlieger bij defensie.

Vlieger worden bij Defensie

Maak kennis met techniek bij Defensie.

Techniek bij Defensie

Populaire artikelen:

brandstore Utrecht
0

.

Defensie met hulp onderweg naar Haïti

Lees artikel
hulp naar haiti2