infanteristen op scherp

Infanteristen op scherp

0

‘Scherp zijn’ kreeg voor militairen van de Koninklijke Landmacht afgelopen week een dubbele lading. In een oefendorp bij het Duitse Hammelburg trainden de infanteristen van 42 Bataljon Limburgse Jagers tactieken in een stadsomgeving, gewapend met echte munitie. 

In een missiegebied kan het gevaar van alle kanten komen. Met scherpe munitie oefenen doen Nederlandse militairen echter alleen op daarvoor ingerichte schietbanen. Bij Hammelburg trainen militairen daadwerkelijk op gevaren van 360 graden rondom. Een unieke trainingslocatie dus voor de infanterist.

Plastic

De Nederlandse militairen ruilden hun vertrouwde Colt en Mag om voor het Duitse G36-geweer en het MG3-machinegeweer. Alleen met die wapens kunnen ze speciale plastic patronen verschieten. Deze komen minder ver, tot zo’n 150 meter, en maken het mogelijk dat militairen op relatief korte afstand van elkaar kunnen opereren met deze munitie. 

Mentaal scherp
Mentaal scherp

Op de Duitse 360 graden-schietbaan annex oefendorp sprongen doelvoorstellingen van alle kanten omhoog en ratelden machinegeweren van alle zijden. Een ideale omgeving voor de Nederlanders om hun skills en drills met scherpe munitie in de praktijk te brengen. Dat maakte het echt realistisch oefenen, zo beaamt korporaal Guido. “Mentaal ben je scherp: je mag hier geen fouten maken.”

Ga jij de uitdaging aan?

Ga jij de uitdaging aan?

Durf jij onder complexe en uitdagende omstandigheden beslissingen te maken en verantwoordelijkheid te nemen? Dan is een baan als officier bij Defensie iets voor jou! Ontdek je mogelijkheden hier.

0 reacties

Laat als eerste een reactie achter.

Wil je ook reageren?

Meld je aan Inloggen

Is vliegen Iets voor jou? Word vlieger bij defensie.

Vlieger worden bij Defensie

Maak kennis met techniek bij Defensie.

Techniek bij Defensie

Populaire artikelen:

Marechaussee ondersteunt in Haïti

Lees artikel
Haiti in puin