5 Goede redenen

Daarom werken
bij Defensie

Je draagt bij aan vrede en veiligheid

Defensie biedt je iets wat veel andere werkgevers niet kunnen: de unieke kans om bij te dragen aan vrede, vrijheid en veiligheid. In Nederland, maar ook daarbuiten. Als militair is de kans groot dat je een tijdje naar het buitenland vertrekt. Dat kan zijn voor een vredesmissie, voor humanitaire hulpverlening of voor bondgenootschappelijke verdediging. De hiervoor benodigde ‘skills en drills’ doe je op tijdens je opleiding, in je dagelijkse werk of op oefeningen in binnen- en buitenland.

Je groeit professioneel

Defensie is niet zomaar een werkgever. Een baan bij Defensie is een investering in je toekomst. Als militair leer je een vak, doe je unieke werkervaring op en ontwikkel je belangrijke competenties. Denk aan goed leren samenwerken in een team, werken onder hoge druk, verantwoordelijkheid dragen en zo duidelijk mogelijk informatie overdragen aan je collega’s. Allemaal vaardigheden die gedurende je carrière goed van pas komen, of je die nu binnen of buiten Defensie voortzet. Want er zijn veel werkgevers die graag een oud-militair in dienst nemen.

Je groeit persoonlijk

Het beroep van militair is bijzonder. Tijdens je dagelijkse werk - of dat nu in Nederland op een kazerne, tijdens uitzendingen of oefeningen is - doe je constant nieuwe kennis en ervaringen op. Zo verleg je je fysieke en mentale grenzen, leer je te vertrouwen op jezelf, ontwikkel je een oog voor je omgeving en ontdek je dat zelfstandig zijn niet hetzelfde is als alles alleen willen doen. Ook ervaar je wat echte kameraadschap is, hoe je moet omgaan met verschillende mensen en culturen en dat vrede en veiligheid niet overal vanzelfsprekend is. Een loopbaan bij Defensie verandert je en laat je groeien, als militair én als mens.

Je bent zeker van een baan

Je carrière bij Defensie bestaat uit een aantal fases . In de eerste fase volg je je opleiding . Hierna begint een periode van baanzekerheid , die afhankelijk van je functie 4 tot 7 jaar duurt. Na deze fase bespreken we samen met jou of je je carrière vervolgt binnen Defensie, of dat je liever verdergaat in de burgermaatschappij.

Je kunt rekenen op goede arbeidsvoorwaarden

Omdat we een werkgever zijn die veel van onze mensen vraagt, bieden we een goed startsalaris aangevuld met verschillende financiële extra’s (toelages) en eventueel een jaarlijkse bonus. Ook kun je gratis je rijbewijs halen, ben je voor een laag maandbedrag (ongeveer 70 euro netto) zeer uitgebreid collectief verzekerd en kun je rekenen op goede medische zorg als het nodig is. Daarnaast betalen wij je opleidingen. Dat zijn in elk geval de Algemene Militaire Opleiding waarin je militaire kennis en vaardigheden opdoet en een vaktechnische opleiding waarin je je voorbereidt op je toekomstige functie. Vanaf het moment dat je in dienst treedt ontvang je salaris, dus ook tijdens je opleiding.

Ontdek jouw mogelijkheden

Voor jou