Tussenjaar? Kom Defensie en jezelf ontdekken

Gap Year Defensie

Diploma en gelijk doorstuderen? Gelijk aan het werk? Backpacken? Netflixen? Wat ga jij doen met je toekomst? Ons advies: Kom tijdens een tussenjaar bij Defensie jezelf ontdekken!

 

Naast een avontuurlijk jaar, ga je ook richting geven aan je toekomst. Je ontdekt tijdens je tussenjaar hoe het is om te werken in een overheidsorganisatie die van aanpakken weet en je ontwikkelt skills for life. Met jouw kennis en inzet, draag je tijdens Gap Year Defensie bij aan een veilige toekomst.

Ontdek Defensie en jezelf

Tijdens dit tussenjaar doe je vier tot vijf dagen in de week werkervaring op als militair. Je werkt in uniform, gaat daarom dus ook door een militaire selectie en je krijgt een militaire opleiding. Je kan worden aangesteld bij een van de krijgsmachtonderdelen. Welke hangt af van beschikbare arbeidsplaatsen, werkzaamheden en jouw eigen behoefte.

Gap Year Defensie is een avontuurlijk jaar waarin je nieuwe vaardigheden leert, bijzondere ervaringen op doet en onvergetelijke herinneringen maakt. Naast het opdoen van werkervaring, ben je ook maatschappelijk betrokken en werk je aan je persoonlijke ontwikkeling. Je maakt kennis met Defensie op een manier die voor buitenstaanders niet mogelijk is én ontwikkelt militaire skills. Zo volg je een militaire opleiding en leer je omgaan met groepsdruk, stress en mentale uitdagingen tijdens het vormingsprogramma. Dit vormingsprogramma biedt modules waarin je over je eigen horizon leert kijken en jezelf leert kennen in alle omstandigheden.

Trainees van Gap year op de klimtoren

Gap Year is een onderdeel van Defensity College, het werkstudentprogramma van het Ministerie van Defensie. Is fulltime werken voor Defensie op dit moment te veel voor jou en/of ben jij nog aan het studeren waardoor je liever parttime aan de slag gaat? Bekijk dan je mogelijkheden als Defensity College werkstudent.

Na een collegejaar werken, ervaren en kameraadschap ben je klaar voor de volgende stap. Gap Year is daarom dé unieke kans om erachter te komen wat de volgende stap wordt in je (militaire)carrière.

En na Gap Year?

Je hebt een onvergetelijke tijd meegemaakt, waarbij jij je talenten hebt ontdekt, je hebt georiënteerd op je volgende stap en je netwerk hebt verbreed. Na jouw Gap Year ben je klaar voor de volgende stap in je carrière bij Defensie of daarbuiten. De mogelijkheden zijn divers. Je neemt hoe dan ook een (camouflage)rugtas vol met nieuwe vaardigheden, ervaringen en bovenal herinneringen aan een prachtige tijd als militair mee.

Jouw profiel

Om te solliciteren voor Gap Year moet je aan een aantal eisen voldoen:

  • Je hebt de mogelijkheid om te gaan studeren aan het HBO of de universiteit.
  • Je bent tussen de 18 en 24 jaar oud
  • Je bent na de zomervakantie tien maanden fulltime beschikbaar
  • Je bent flexibel in reis- en werktijd
  • Je bent zeker fit genoeg voor¬†cluster 1 maar ook cluster 4 is voor jou haalbaar

Als je goed presteert, jij het ook naar je zin hebt en aan de eisen voldoet, kun je na Gap Year in dienst blijven bij Defensie. Na Gap Year zijn er vier mogelijkheden: je treedt als militair of burger in dienst bij Defensie, je gaat een burgerstudie doen en blijft reservist, je kunt solliciteren als werkstudent bij Defensity College, of we nemen als goede vrienden afscheid van elkaar.

Contract en voorwaarden

Als militair krijg je een op maat gemaakt contract met bijbehorende voorwaarden. Je ontvangt natuurlijk salaris en kunt daarnaast gebruik maken van de andere extra’s die je als militair hebt, zoals sportfaciliteiten en (indien van toepassing) legering. Voordat je in dienst treedt, zal je alle stappen uit het aanstellingsproces van Defensie, waaronder de psychologische selectie en de fysieke keuring, moeten doorlopen.

Durf jij het avontuur aan te gaan en ben je klaar om je rugzak vol met nieuwe ervaringen te stoppen? Solliciteer dan voor een Gap Year bij Defensie via onderstaande button en vergeet niet een korte CV én overtuigende motivatiebrief op te sturen. In de bevestigingsmail van je aanmelding, staat meer informatie over de motivatiebrief. Daarna volgt eventueel een sollicitatiegesprek. Let op, de vacature staat wegens beperkte beschikbaarheid voor een korte periode open. 

Let op: solliciteren is nu niet mogelijk. Binnenkort gaat de vacature weer open.