Ontdek je mogelijkheden

Gap Year Luchtmacht

Wil je tien maanden deel uit maken van de Koninklijke Luchtmacht en ervaren of de 'sky the limit' is? Meld je aan voor een Gap Year bij de Luchtmacht en ontdek jouw kansen op hoog niveau!

Je kunt je tussenjaar op verschillende manieren invullen: backpacken in Azië, een jaar lang werken, een studie oriëntatie jaar, Netflixend op de bank en ga zo maar door. Maar wil jij een avontuurlijk jaar en daarnaast ook richting geven aan je toekomst?  Hier doen we meer in een jaar dan jij voor mogelijk houdt. Ben jij ready for take-off? Let’s go!

Wat houdt het in?

Gap Year bij de Koninklijke Luchtmacht is een avontuurlijk jaar waarin je nieuwe vaardigheden leert, bijzondere ervaringen op doet en onvergetelijke herinneringen maakt. Tijdens dit tussenjaar bij de Koninklijke Luchtmacht ga je fulltime aan de slag als reservist en doe je werkervaring op in verschillende vakgebieden, rekening houdend met jouw studierichting en interesses.

Naast het opdoen van werkervaring, ben je ook maatschappelijk betrokken en werk je aan je persoonlijke ontwikkeling. Je maakt kennis met Defensie zoals je het nog niet kent en ontwikkelt militaire skills. Zo volg je een militaire opleiding en leer je omgaan met groepsdruk, stress en mentale uitdagingen. Na tien maanden zinvol werk, kameraadschap en onvergetelijke ervaringen ben je klaar voor de volgende stap. Gap Year bij de Koninklijke Luchtmacht is daarom dé unieke kans om erachter te komen wat de volgende stap wordt in je carrière.

Wie kan Gap Year trainee worden?

Om te solliciteren voor Gap Year moet je aan een aantal eisen voldoen:

  • Afgerond havo, vwo of een tussenjaar op het HBO
  • Je bent tussen de 18 en 24 jaar oud
  • Je bent tien maanden fulltime beschikbaar vanaf 1 oktober 2019 en in juni en juli 2019 ben je beschikbaar voor de keuringen.
  • Je bent flexibel in reis- en werktijd
  • Je bent fit genoeg voor cluster 1

Als je goed presteert en jij het ook naar je zin hebt, kun je na Gap Year in dienst blijven bij Defensie. Na Gap Year zijn er drie mogelijkheden: je treedt als militair of burger in dienst bij Defensie, je gaat studeren en blijft reservist (of solliciteren als werkstudent bij Defensity College) of we nemen als goede vrienden afscheid van elkaar.

Contract en voorwaarden

Als Gap Year trainee krijg je een reservistencontract. Je ontvangt salaris en kunt daarnaast gebruik maken van onze sportfaciliteiten. Voordat je in dienst treedt, zul je alle stappen uit het aanstellingsproces van Defensie, waaronder de fysieke en psychologische keuring, moeten doorlopen.

LET OP: Ondanks het succes van en de grote interesse in Gap Year, zijn we genoodzaakt de aanmeldingen voor een volgend Gap Year op te schorten. Dit heeft te maken met de huidige situatie omtrent het COVID-19 virus en de richtlijnen vanuit het RIVM. We hopen in het najaar met nieuwe informatie te komen over het vervolg van Gap Year. Gezien de grote interesse van de doelgroep in zowel het Gap Year programma als de Defensie organisatie, komen we in het najaar met een aantal gave masterclasses! We keep you posted!