Zet jij onze wapensystemenop scherp?

Defensie heeft verschillende wapens in gebruik. Van pistool tot raket en van torpedo tot boordkanon. En voor elk wapen geldt hetzelfde: het moet veilig en zonder mankeren werken. Het wapensysteem waaraan jij werkt mag dus geen geheimen voor je hebben.

Bekijk vacatures

Wapentechniek bij de Marine

De wapentechnische dienst is verantwoordelijk voor alle systemen aan boord van een marineschip, de SEWACO apparatuur. Dit staat voor sensoren, wapen- en commandosystemen. Samen met je collega’s werkt je aan radars, de sonar, computers, communicatiesystemen en de wapens.

Wapentechniek bij de Landmacht

In een grootschalig conflict, maar ook tijdens uitzending en oefeningen, gaan militairen met wapens en munitie om. Dit moet verantwoord gebeuren. Een militair moet 100% op zijn wapen kunnen vertrouwen, het moet altijd inzetbaar zijn en feilloos werken. Er rust dus een belangrijke taak op jouw schouders.

Wapentechniek bij de Luchtmacht

Een vlieger moet volledig kunnen vertrouwen op zijn wapensystemen. Dit geldt ook voor de schietstoel van de F-16. Omdat deze met explosieven wordt afgeschoten valt het onderhoud onder de afdeling vliegtuigwapentechniek. Durf jij deze verantwoordelijke taak aan?

Op de hoogte blijven over deze functiegroep?

Schrijf je gratis in en ontvang updates over deze functiegroep in je mail of jouw favoriete social media.

Houd mij op de hoogte

Let op: Op de volgende pagina moet je inloggen met je Defensie account. Als je deze nog niet hebt kun je die aanmaken.