Ga jij voor geheimemissies wereldwijd?

Aan boord van iedere onderzeeboot van de Marine werken en leven zo’n 50 bemanningsleden. Van kok tot Commandant en van Matroos Technische Dienst tot de ziekenverpleger. Iedereen is een professional. Omdat de ruimte aan boord beperkt is, heeft iedereen naast zijn eigen taken nog extra taken. Als matroos bij de Onderzeedienst zijn je takenpakket en verantwoordelijkheden dus groot. Daar staat dan ook genoeg tegenover: een team van hechte collega’s, bijzondere missies en reizen naar mooie havens overal ter wereld.

Zwaar bewapend

De Onderzeedienst is een zeer geheim onderdeel van de Marine en heeft de zwaarste wapens van Defensie: de MK 48 torpedo. Deze MK 48 torpedo is speciaal ontwikkeld om grote schepen en onderzeeboten tot zinken te brengen. De onderzeeboten hebben hun thuisbasis in Den Helder.

De vier onderzeeboten van de Walrusklasse kunnen echter meer. Omdat ze onder water varen op elektriciteit, zijn ze extreem stil en bijna onvindbaar. Onze onderzeeboten worden daarom vaak ingezet voor bijvoorbeeld verkenningen en het inwinnen van informatie in risicogebieden. Overal ter wereld voeren de Nederlandse boten (geheime) oefeningen en missies uit: van Noorwegen tot Somalië en van Amerika tot de Golf van Aden.

De Koninklijke Marine beschikt over vier onderzeeboten uit de Walrusklasse. Zr. Ms. Dolfijn, Zr. Ms. Bruinvis, Zr. Ms. Zeeleeuw en Zr. Ms. Walrus zijn de modernste conventionele (ofwel niet nucleaire) onderzeeboten ter wereld. Ze worden ondersteund door het torpedowerkschip Zr. Ms. Mercuur.

Bekijk vacatures

Op de hoogte blijven over deze functiegroep?

Schrijf je gratis in en ontvang updates over deze functiegroep in je mail of jouw favoriete social media.

Houd mij op de hoogte

Let op: Op de volgende pagina moet je inloggen met je Defensie account. Als je deze nog niet hebt kun je die aanmaken.