Voorlichting

Voorlichting Vlieguitrustingtechniek

  • wo 5 februari
  • Volkel
  • 13:00 - 14:30

Vliegbasis Volkel (Oost N-Brabant)

Zeelandsedijk, Volkel

Bekijk locatie

Over de voorlichting

VLIEG UITRUSTING TECHNIEK

Wil jij meer weten over VLIEGUITRUSTINGTECHNIEK?

Meld je dan nu aan voor een voorlichting.

Heb jij minstens MBO 2/3/4 (bij voorkeur een opleiding op het gebied van handwerk) en wil je werken in de luchtvaart? Als technisch medewerker vlieguitrusting draag je zorg voor alle veiligheids en levensreddende middelen waarmee binnen de Luchtmacht wordt geopereerd. Of je werkt aan de spullen van een F-16 / F-35 of helikopter, life support is van levensbelang

Na een militaire basisopleiding krijg je een vak-opleiding op de Koninklijke Militaire School Luchtmacht (KMSL) in Woensdrecht. Na het slagen van je stage op een vliegbasis wordt je specialist of Korporaal in de functie Vlieguitrustingtechniek.

De specialist(onderofficier) en assistent (Korporaal) vlieguitrusting techniek zijn verantwoordelijk voor:

Preventief en correctief onderhoud aan: survivalpakketten, parachutes, reddingsboten, schietstoelen etc. Trainingsmateriaal voor vliegend personeel, (zee en land survival). Vliegeruitrusting zoals; harnassen, diverse geavanceerde vliegerhelmen, zuurstofmaskers en zuurstofsystemen , immersion suit, anti g-suit, nachtzicht apparatuur etc. Floatation equipement zoals diverse types reddingsboten en zwemvesten die een vliegtuig bij zich heeft. Husle/Hoist equipement zoals; bambi bucket (tbv brandbestrijding vanuit een helikopter), takel en hijsmiddelen voor een helikopter. Uitvoeren van V.U.T gerelateerde werkzaamheden aan de vliegtuigen zoals; componenten verwisselingen , furnishing en diverse inspecties. Uitvoeren van ondersteunende werkzaamheden tbv de vliegbasis (o.a. het vervaardigen van tassen, dekzeilen, badges, furnishing van een vliegtuig etc.) Kwaliteit van de uitgevoerde werkzaamheden van collega’s controleren en indien geautoriseerd af te stempelen Op peil houden van de benodigde kennis door het volgen van refreshments/ currency training in het vakgebied. Hier ga je werken Afhankelijk van de vacatures wordt je te werk gesteld bij een van de onderstaande groepen:

Luchttransport vliegbasis Eindhoven Helikopters vliegbasis Gilze-Rijen Jachtvliegtuig F-16 / F-35 vliegbasis in Leeuwarden of Volkel Lesvliegtuig PC-7 vliegbasis Woensdrecht vlieger opleiding en training centrum (VOTC) Gilze-Rijen De werkzaamheden op de verschillende basissen komen in grote lijnen overeen en kunnen zowel in Nederland als tijdens oefeningen en uitzendingen in het buitenland uitgevoerd worden.