Keuzekompas

Infodag

VIP dag Genie voor manschappen

  • ma 29 april
  • Reek
  • 08:45 - 15:45
Aanmelden
Genisten aan het werk aan een brug

OTCGenie - Oefenterrein Reek

Zandvoortseweg, Reek

Bekijk locatie

Over het event

Heb jij minimaal een VMBO-diploma met interesse in techniek? En wil jij ook eens zien hoe je springstof als gereedschap kunt gebruiken? Wat landmijnen zijn èn doen? Dan is deze VIP-dag Genie jouw kans om een goed beroepsbeeld te krijgen van de verschillende taken en functies bij de Genie!

Wij nodigen jou van harte uit voor de VIP-dag Genie (op het Opleidings- en Trainingscentrum Genie. De ontvangst is tussen 08:30 en 09:00 uur op het centraal station in 's-Hertogenbosch. Je kunt uiteraard ook met eigen vervoer naar de kazerne in Reek komen. De dag is rond 16:00 uur afgelopen, het exacte programma wordt ter plaatse bekend gemaakt.

Tijdens de VIP-dag bieden wij jou de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van de Mineursschool van de Genie waar defensie haar genisten, oftewel militaire bouwers, opleidt. Genisten conditioneren het terrein; ze zorgen ervoor dat anderen hun werk kunnen doen. Dat doen ze voor de gevechtseenheden (de pantsergenie) maar ook voor alle overige troepen. Zij bouwen bruggen, voeren reparaties uit, ruimen hindernissen en adviseren op het gebied van CBRN-dreigingen (chemisch , biologisch, radiologisch en nucleair). Daarnaast verzorgt het trainingscentrum genie-opleidingen voor de andere krijgsmachtdelen.

Je maakt een tour over het complex waarbij je diverse scholen bezoekt. Hier krijg je een prima beeld van een belangrijk deel van je opleiding. Je praat met militairen van de Genie. Zij kunnen jou vertellen wat het inhoudt om als genist werkzaam bij de Landmacht te zijn en zijn uiteraard beschikbaar voor het beantwoorden van al jouw vragen. Bijvoorbeeld tijdens de lunch die wij je aanbieden.

Deze dag is bij uitstek geschikt voor het vormen van een beter beroepsbeeld waarmee jij je voordeel kunt doen tijdens de sollicitatieprocedure als je besluit daartoe over te gaan.

Tijdens deze dag krijg je ook algemene informatie over de Landmacht en het verloop van de sollicitatieprocedure.

Kijk ook eens naar dit filmpje over de genie