Keuzekompas

Infodag

Meidenvaardag Koninklijke Marine

  • wo 8 mei
  • DEN HELDER
  • 10:00 - 16:00
Aanmelden

Den Helder marinekazerne Willemsoord

Rijkszee-en Marinehaven, DEN HELDER

Bekijk locatie

Over het event

Benieuwd naar het leven en werken aan boord van een marineschip? Grijp de unieke kans om op woensdag 8 mei mee te varen met Zr.Ms. Johan de Witt. No boys allowed. Behalve dan de mannelijke bemanningsleden want het schip moet natuurlijk wel varen...

Op de Meidenvaardag nemen we je mee de marinewereld in. Om 10.00 uur varen we de haven van Den Helder uit en rond 15.00 uur komen we weer terug. In de tussentijd kom je tijdens een uitgebreide rondleiding voldoende vrouwelijke opvarenden tegen die je uitleggen hoe zij het werken en leven aan boord ervaren. Je maakt zo kennis met de verschillende diensten aan boord zoals de logistieke, technische, operationele en medische dienst. Tijdens een speeddatesessie met vrouwelijke militairen van alle krijgsmachtdelen (dus ook van de landmacht, luchtmacht en marechaussee) kun je werkelijk alle vragen stellen die je maar kunt verzinnen. Van algemene tot zeer specifieke vrouwenvragen, het maakt niet uit.

Zr.Ms. Johan de Witt is een amfibisch transportschip. Vanaf dit schip kan een grote groep militairen zoals mariniers worden ingezet middels de in het schip meegebrachte landingsvaartuigen of helikopters. Ook kan het schip groot materieel of hulpgoederen vervoeren. Er is dus veel ruimte aan boord. Maar de ruimte is niet eindeloos dus op de Meidenvaardag is er maar beperkt plek. Schrijf je dus snel in! Vergeet ook niet goed na te denken over je kleding. Klinkt misschien een beetje gek maar de Johan de Witt is een typisch marinefregat dus veel staal, trappen en opstaande randen. Trek dus geen hakken aan want dit is echt niet handig. En bovendien maakt hakken op staal veel lawaai en dat is onprettig voor de mensen om je heen. Comfortabele schoenen met een goede zool: dat is toch het beste. Neem ook extra warme kleding mee want op zee kan het erg waaien en koud zijn.

De dag is bedoeld voor meiden tussen de 14 en 28 jaar die ge├»nteresseerd zijn in de marine en zo'n dag varen wel zien zitten. Je mag hierbij een introduc├ę meenemen. Of dit nu je zus, moeder, beste vriendin of oma is. Schroom je niet en schrijf je in want het is gewoon een erg leuke, gezellige en informatieve dag.

Kom je met openbaar vervoer, dan halen we je met bussen op van station Den Helder Zuid. Aan het einde van de dag zetten we je hier ook weer af.

We zien je graag op 8 mei!