Infodag

Infodag Technische Officieren (VWO)

  • vr 25 oktober
  • Breda
  • 10:00 - 16:00
Aanmelden

Breda NLDA

Kasteelplein geb K, Breda

Bekijk locatie

Over het event

Learn To Lead!!Zit je in 5 of 6 VWO met Wiskunde B en Natuurkunde? Of heb je (binnenkort) je technische HBO-of WO-studie afgerond? Tijdens deze Technische Infodag organiseren we een exclusief programma voor hogeropgeleiden die hun passie voor techniek willen inzetten voor vrede en veiligheid.

Op deze infodag informeren we je over de opleiding en over alle officiersfuncties binnen Defensie waarvoor jij met je ‘technische’ vooropleiding in aanmerking komt. Als VWO’er zal je hierbij tevens uitgebreid worden geïnformeerd over de bachelor Militaire Systemen & Technologie (erkende technische opleiding op universitair niveau).

Bij Defensie leren we je in een hecht team op te treden, je sport veel en je krijgt al snel veel verantwoordelijkheid. Spreekt deze omgeving in combinatie met techniek je aan, dan is deze infodag echt iets voor jou.

Wist je dat je op veel scholen vrij kan krijgen voor een Infodag als studie/beroepsoriëntatie? Vraag ernaar bij je decaan.

Dagprogramma Je krijgt informatie over de opleiding, voor de VWO'er zal hierbij de nadruk gelegd worden op de bachelorstudie Militaire Systemen & Technologie. Daarnaast wordt ingegaan op de werkzaamheden van de diverse functies waartoe de opleiding toegang biedt. Ook zal meer worden verteld over de keuring en de eisen en zal het leven als adelborst of cadet (officier in opleiding) op het KIM en KMA uitgebreid aan bod komen. Tijdens deze dag krijg je een uitgebreide lunch op de KMA.