Infodag

Infodag Techniek (VMBO t/m WO)

  • do 30 januari
  • Den Helder
  • 09:30 - 16:30

Den Helder Techniek Willemsoord

Rijkszee-en Marinehaven, Den Helder

Bekijk locatie

Over het event

Ben jij bereid om alle zeilen bij te zetten als het er op aankomt en wil je met de nieuwste maritieme techniek werken? Kom dan kijken bij deze infodag.

De Infodag Techniek wordt gehouden voor jonge technici (zowel VMBO-techniek,HAVO, MBO-2/3/4) die hun wereld willen vergroten en met bijzondere techniek willen omgaan. Als je meer wilt weten over het dynamische werk bij de marine binnen de techniek, is dit de dag voor jou!

Wist je trouwens dat je op veel scholen vrij kan krijgen voor een Infodag als studieoriƫntatie? Vraag ernaar bij je decaan.

Dagprogramma Tijdens de Infodag krijg je meer informatie over de uiteenlopende technische functies, de opleidingen en de werkzaamheden die daarbij horen. Centraal staan:

  • Technicus bij de Vliegdienst
  • SEWACO-systemen (Sensoren, Wapens en Communicatie)
  • Platformtechniek (o.a. voortstuwing en energie).

Ook de keuring en de eisen worden uitgebreid besproken. Mocht je vragen hebben, dan is er alle gelegenheid om die te stellen.

Natuurlijk krijg je een rondleiding aan boord van een marineschip. De bemanning laat je de verblijven en werkruimten zien. En ze vertellen je meer over het enerverende leven aan boord en de exotische bestemmingen die ze aandoen. Er is voldoende tijd om met je gids te praten over zijn of haar ervaringen en werkzaamheden.