Infodag

Infodag Korps Mariniers (VMBO t/m WO)

  • do 5 september
  • Rotterdam
  • 10:00 - 16:00
Aanmelden

Van Ghentkazerne

Toepad , Rotterdam

Bekijk locatie

Over het event

Een marinier gaat verder waar anderen stoppen. Dat vraagt om een ijzeren discipline, een uitstekende conditie en vooral een groot doorzettingsvermogen. Benieuwd waar jouw toekomst ligt? Wil jij meer weten over het Korps Mariniers, meekijken bij verschillende marinierseenheden en ook meedoen aan verschillende activiteiten? Wil je daarnaast vragen kunnen stellen over het sollicitatietraject? Schrijf je dan nu in voor deze infodag.

Het Korps Mariniers werd in 1665 opgericht door Michiel de Ruyter en Johan de Witt. Sindsdien is het een onderdeel van de marine, dat overal ter wereld opereert. Hun wapenspreuk is dan ook ‘Qua Patet Orbis’: ‘Zo wijd de wereld strekt’.

Het Korps Mariniers wordt ingezet bij de verdediging van het grondgebied van de NAVO-landen. Daarnaast wordt het ingeschakeld bij crisisbeheersings-, vredesbewarende en humanitaire operaties. Zowel op het water als op het land. Het Korps Mariniers is verder actief bij de bescherming van het Caribisch deel van het Nederlands Koninkrijk.

Tijdens de voorlichtingssessie in de ochtend zal een recruiter het selectieproces voor het Korps Mariniers met je doornemen. Zo kun je nagaan of je voldoet aan alle aanstellingseisen en weet je hoe jij je goed kunt voorbereiden op onder andere de fitheidstest en kennismakingsdagen. Natuurlijk is er ook ruimte voor algemene vragen over het werken en leven bij het Korps Mariniers. In de middag verplaatsen wij ons naar het evenemententerrein van de Wereldhavendagen, in de haven van Rotterdam, en zul je alles te zien krijgen over het materieel en de werkzaamheden als marinier. Het terrein is deze dag enkel geopend voor de bezoekers van deze infodag. Een uiterst unieke kans! Deze infodag geldt voor zowel de functie van marinier als officier der mariniers.

Weet je al zeker dat je wil solliciteren en heb je al voldoende informatie? Schrijf je dan nu al in voor de fitheidstest!