Infodag

Experience-dag Korps Mariniers

  • wo 12 februari
  • Hoorn
  • 10:00 - 15:00

Dit event is vol

Sportcentrum Hoorn

Holenweg, Hoorn

Bekijk locatie

Over het event

Wij binnen het Korps Mariniers beseffen dat het soms erg lastig is om een juist beeld te schetsen van het werk als marinier. Zie jij je toekomst bij het Korps Mariniers? Wil je eens ervaren wat er van jou wordt verwacht of wil jij je goed voorbereiden op de sollicitatie en opleiding? Schrijf je dan in voor de Korps Mariniers Experience en ontdek wat het werk van deze speciale eenheid van de Koninklijke Marine inhoudt. En vooral, hoe jij marinier wordt.

Het Korps Mariniers werd in 1665 opgericht door Michiel de Ruyter en Johan de Witt. Sindsdien is het een onderdeel van de marine, dat overal ter wereld opereert. Hun wapenspreuk is dan ook ‘Qua Patet Orbis’: ‘Zo wijd de wereld strekt’.

Het Korps Mariniers wordt ingezet bij de verdediging van het grondgebied van de NAVO-landen. Daarnaast wordt het ingeschakeld bij crisisbeheersings-, vredesbewarende en humanitaire operaties. Het korps is verder actief bij de bescherming van het Caribisch deel van het Nederlands Koninkrijk.

Tijdens deze dag staan onze mariniers voor jou klaar en krijg jij een goede indruk van wat jij kunt verwachten bij het Korps Mariniers. We beginnen met een voorlichtingssessie waarin o.a. de sollicitatie-eisen en opleidingstrajecten worden besproken. Na deze sessie kleden wij ons om in militair tenue en verplaatsen wij ons naar buiten. Vervolgens gaan wij verder met een militaire les en opdracht. In de middag nemen wij de fitheidstest af. Leg jij de fitheidstest met een positieve uitslag af, dan kun jij direct de sollicitatie opstarten. De aanwezige mariniers geven jou aan het einde van deze dag de nodige tips en tools mee om je verder goed voor te bereiden op het verdere keuringstraject en opleiding.

Deze Experience geldt voor zowel de functie van marinier als officier der mariniers.

Gezien het fysieke programma is het meenemen van een introducé helaas niet mogelijk.

Weet je al zeker dat je wil solliciteren en heb je al voldoende informatie? Schrijf je dan nu direct in voor de fitheidstest!