Voorlichting

Voorlichting Korps Mariniers (VMBO t/m WO)

  • Marine
  • VMBO, MBO, HAVO, VWO, HBO, WO
  • Wezep
  • ma 7 december 10:00 - 13:00
Bekijk locatie

Over de voorlichting

Een marinier gaat verder waar anderen stoppen. Dat vraagt om een ijzeren discipline, een uitstekende conditie en vooral een groot doorzettingsvermogen. Benieuwd waar jouw toekomst ligt? En wil jij meer weten over het Korps Mariniers en vragen stellen over het sollicitatietraject? Schrijf je dan in voor een voorlichting.

Het Korps Mariniers werd in 1665 opgericht door Michiel de Ruyter en Johan de Witt. Sindsdien is het een onderdeel van de marine, dat overal ter wereld opereert. Hun wapenspreuk is dan ook ‘Qua Patet Orbis’: ‘Zo wijd de wereld strekt’.

Het Korps Mariniers wordt ingezet bij de verdediging van het grondgebied van de NAVO-landen. Daarnaast wordt het ingeschakeld bij crisisbeheersings-, vredesbewarende en humanitaire operaties. Het korps is verder actief bij de bescherming van het Caribisch deel van het Nederlands Koninkrijk.

Tijdens een voorlichtingsbijeenkomst zal een recruiter het selectieproces voor Korps Mariniers met je doornemen. Zo kun je nagaan of je voldoet aan alle aanstellingseisen en weet je hoe je je goed voor kunt bereiden op de selectietesten. Je kunt direct jouw sollicitatie opstarten. Natuurlijk is er ook ruimte voor algemene vragen over het werken en leven bij het Korps Mariniers.

Weet je al zeker dat je wil solliciteren en heb je al voldoende informatie? Schrijf je dan nu al in voor de Fitheidstest!