Corona-update: alles over voorlichtingen, sollicitaties en keuringen

Lees meer

Infodag

VIP-dag Artillerie (vuursteun)

  • Landmacht
  • VMBO, MBO, HAVO, VWO, HBO propedeuse, HBO, WO
  • 't Harde
  • vr 25 september 10:00 - 14:00
Bekijk locatie

Over het event

Sta jij met beide benen op de grond en ben je niet bang om je handen uit de mouwen te steken? Check dan deze VIP-dag Artillerie en ontdek wat jij voor werk bij ons kan doen!

Vuursteuncommando

Het Vuursteun Commando (VustCo) heeft tot doel militaire operaties te ondersteunen met grondgebonden vuursteun aan zowel de Koninklijke Landmacht als aan de Koninklijke Marine en valt onder het Operationeel Ondersteuningscommando Land (OOCL). Zij doet dit met de 155mm Pantserhouwitser (PzH2000NLD) en 120mm mortieren.

Tijdens de VIP dag krijg je een goed beeld van het werken en leven bij de artillerie van de Koninklijke Landmacht. Je maakt kennis met de militairen en hun materieel. Je doet mee met een rondleiding, static show, en een meet and greet, krijgt voorlichting over het sollicitatietraject en de opleidingen en mag al je vragen stellen.

De Artillerie is een gevechtsondersteuningseenheid dat vuursteun levert aan andere gevechtseenheden zoals de Cavalerie en Infanterie om hun gevechtskracht te versterken of te beschermen. Het slagen van hun missie hangt nauw samen met de ondersteuning die jij levert met indirecte vuursteun. Het gaat om indirect vuur (krombaan/steilbaan), waarbij diverse soorten munitie (155 mm granaten) worden verschoten over grote afstanden van soms meer dan 40 km om de vijand aan te grijpen.

Het programma ziet er in grote lijnen als volgt uit. - Voorlichting over het werken bij de Artillerie - Static show Artillerie materieel - Meet and Greet met het personeel van de Artillerie - Lunch samen met het personeel van de Artillerie - Voorlichting over het sollicitatie traject

Programma Ontvangst 10:00 uur Afsluiting 14:00 uur

Wie zoeken we?

- Je hebt minimaal een VMBO diploma.

- Je mag solliciteren vanaf 17 jaar tot 27 jaar en 11 maanden.

- Je lengte bij sollicitatie is minstens 165 cm.

- Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6.

- Je bent in het bezit van een zwemdiploma.

- Je hoeft geen rijbewijs te hebben.

Denk jij dat een functie bij de Artillerie iets voor jou is? Schrijf je dan nu in voor de VIP dag Artillerie en ontdek het zelf!