Corona-update: alles over voorlichtingen, sollicitaties en keuringen

Lees meer

Infodag

Online Event Onderzeedienst Live

  • Marine
  • VMBO, MBO, HAVO, VWO, HBO, WO
  • do 1 oktober 11:00 - 12:00

Over het event

Onderzeedienst Live!

Benieuwd naar de uitdagingen en mogelijkheden bij de Onderzeedienst van de Koninklijke Marine? Maak op 1 oktober kennis met de Onderzeedienst en de Marine.

Word op innovatieve wijze de onderzeeboot ingezogen, tijdens ‘Onderzeedienst Live’. Een spectaculaire filmische live registratie, die je meeneemt in de wereld onder en boven water.

Nu jij als (bijna) afgestudeerde de arbeidsmarkt op gaat, wil je natuurlijk weten welke loopbaanmogelijkheden de Onderzeedienst en de Marine jou te bieden hebben! Stel daarom tijdens ‘Onderzeedienst Live’ via de interactieve live stream je vragen en kom alles te weten over de wereld en de bemanning van de Onderzeedienst.

Altijd al willen weten hoe het is om te varen op een onderzeeboot? Ervaar het nu tijdens ‘Onderzeedienst live’!

1 oktober 2020 11:00 tot 12:00 uur

Over de Onderzeedienst

'Zien zonder gezien te worden', een passend motto voor de onderzeeboten in gebruik binnen de Koninklijke marine.

In vredestijd en bij vredesoperaties voeren de onderzeeboten vooral verkenningen uit, waarbij het inwinnen van inlichtingen een primaire taak is. Deze inlichtingen kunnen worden ingewonnen door het maken van foto- en filmopnamen. Maar ook het observeren van verdachte eenheden en door het afluisteren van communicatiekanalen. Ook kunnen onderzeeboten als oefendoel voor fregatten en helikopters worden ingezet.

In oorlogstijd kunnen ze, naast het uitvoeren van verkenningen en het verzamelen van inlichtingen, ook de opdracht krijgen om vijandelijke onderzeeboten en oppervlakteschepen op te sporen en te vernietigen. In bepaalde gevallen is het gewenst om zichtbaar aanwezig te zijn in een spanningsgebied. Met deze zichtbaarheid kan een belangrijk signaal worden afgegeven. In de meeste gevallen echter is de aanwezigheid niet bekend; de taken worden dan in het uiterste geheim uitgevoerd.