Voorlichting

Defensie op Kwaku Summer Festival

  • zo 28 juli
  • Amsterdam
  • 15:00 - 16:00
Aanmelden

Kwaku Festival

Nelson Mandelapark, Amsterdam

Bekijk locatie

Over de voorlichting

Defensie heeft een uitstraling van uniformiteit. Logisch, dat is direct zichtbaar in de uniformen die we dragen. Maar deze uniformen zorgen er tegelijkertijd voor dat we gelijkwaardig zijn, waarbij het een stuk minder belangrijk is hoe we er verder uitzien qua huidskleur en voorkeur. Er is zeker diversiteit binnen defensie, maar we streven naar meer.

Mensen die op een andere manier naar hetzelfde kijken. Mensen die van elkaar kunnen leren en elkaar stimuleren. Kortom: diversiteit en inclusiviteit. Dat vinden wij bij Defensie heel belangrijk. Niet alleen omdat dit zorgt voor betere prestaties, maar ook omdat het bijdraagt aan onze operationele inzet. Bovendien levert het een betere sociale werkplek op voor onze werknemers. En dat kan binnen alle vakgebieden die we hebben. In feite zijn we een soort mini-maatschappij, want naast de bekende gevechtsfuncties vind je vrijwel elk vakgebied ook binnen Defensie: van logistiek tot bouwtechniek en van geneeskunde tot ICT. Dat werk doe je in een hecht team en in bijzondere omstandigheden, waar ook ter wereld.

Let op: om deze voorlichting te volgen moet u zelf entree betalen voor het Kwaku Summer Festival. Voor kaarten en prijzen kunt u kijken op https://kwakufestival.nl/.

Deze voorlichting voldoet niet om te kunnen solliciteren bij de Marechaussee. Hier moet een aparte voorlichting voor worden gevolgd (voorlichting beveiliger, wachtmeester algemeen opsporingsambtenaar of officier marechaussee).