Belangrijk nieuws rond corona-virus

Corona-update

Veldhospitaal in Rotterdam

Vanzelfsprekend doen we er bij Defensie alles aan om te voorkomen dat het corona-virus zich verspreidt. Dat betekent dat we sommige zaken rond het solliciteren bij Defensie wat anders hebben georganiseerd. We zetten de belangrijkste zaken voor je op een rij:

Ik heb gesolliciteerd. Wat gebeurt er nu?

Goed nieuws, we kunnen weer 'gewoon' onze keuringen doen. Wel houden we uiteraard rekening met alle Corona-maatregelen. Vanaf nu geldt dus ook het dringende advies om een mondkapje te dragen tijdens je keuring.

Jouw sollicitatie kan dus gewoon doorgaan en ook jouw keuring gaan we plannen. Ook de meeste opkomstmomenten (start van de militaire opleidingen) vinden weer doorgang.

Ik wil graag solliciteren, kan dat?

Jazeker, dat kan. Een aantal stappen in jouw sollicitatieproces kun je gewoon online doen. Het is dus zeker handig om alvast te solliciteren, want dan weet je in ieder geval of je door bent naar de volgende ronde. Uiteraard is het wel zo dat jouw sollicitatieproces iets langer kan duren, maar gelukkig kunnen we steeds meer doen om die vertraging tot een minimum te beperken.

Ik wil naar een voorlichting, kan dat?

In lijn met het regeringsbeleid hebben we maatregelen getroffen voor het bezoeken van een event op een kazerne of basis. Daarnaast kun je ook op andere manieren aan info komen, zoals:

  • Telefonische voorlichtingen. Hierbij kun je al je vragen afvuren op een van onze militaire recruiters.
  • Webinars. Hierbij heb je een live videoverbinding met één van onze recruiters die een presentatie geeft over het werken bij Defensie en al je vragen kan beantwoorden.
  • Online voorlichtingen. Wil je liever eerst zelf oriënteren? Dat kan met onze online voorlichtingen. Laat je informeren en als je vragen hebt, kun je die altijd stellen via onze social media of telefonische voorlichtingen.

Wat kan ik in de tussentijd doen?

Om gezond en fit te blijven (en je alvast voor te bereiden op je fysieke keuring) kun je gebruik maken van onze trainingsschema's. Op de pagina van jouw functie staat welk fitheidsniveau je moet hebben (kopje 'Train je fit').

Je kunt je natuurlijk ook blijven oriënteren op onze social media. We hebben bijvoorbeeld een hele serie op youtube over 'military workout', met allemaal handige oefeningen die je zelf kunt doen in en om het huis. Maar ook veel andere video's waarmee je je verder kunt verdiepen in het werken bij Defensie. Abonneer je dus snel op onze kanalen en mis niks!

Uiteraard kun je ons ook altijd bereiken via mail, chat of whatsapp.

Militair wast zijn handen