Belangrijk nieuws rond corona-virus

Corona-update

Veldhospitaal in Rotterdam

Vanzelfsprekend doen we er bij Defensie alles aan om te voorkomen dat het corona-virus zich verspreidt. Dat betekent dat we sommige zaken rond het solliciteren bij Defensie wat anders hebben georganiseerd. We zetten de belangrijkste zaken voor je op een rij:

Ik heb gesolliciteerd. Wat gebeurt er nu?

Ondanks de Corona-maatregelen kunnen we ‘gewoon’ onze keuringen en selecties blijven doen in Amsterdam. Wel houden we uiteraard scherp rekening met deze maatregelen. Dat betekent onder andere dat je tijdens (!) je keuring een mondkapje draagt en te allen tijde 1,5e meter afstand bewaart. Door deze maatregelen is het tonen van een vaccinatiebewijs of een toegangsbewijs niet nodig. Jouw sollicitatie kan dus gewoon doorgaan en ook jouw keuring of selectie gaan we inplannen. Ook de meeste opkomstmomenten (start van de militaire opleidingen) vinden doorgang. 

Ik wil graag solliciteren, kan dat?

Jazeker, dat kan. Een aantal stappen in jouw sollicitatieproces kun je gewoon online doen. Het is dus zeker handig om alvast te solliciteren, want dan weet je in ieder geval of je door bent naar de volgende ronde. Uiteraard is het wel zo dat jouw sollicitatieproces iets langer kan duren, maar gelukkig kunnen we steeds meer doen om die vertraging tot een minimum te beperken.

Ik wil naar een voorlichting, kan dat?

In lijn met het regeringsbeleid hebben we maatregelen getroffen voor het bezoeken van een event op een kazerne of basis, als die al plaatsvinden. Daarnaast kun je ook op andere manieren aan info komen, zoals:

  • Webinars. Hierbij heb je een live videoverbinding met één van onze recruiters die een presentatie geeft over het werken bij Defensie en al je vragen kan beantwoorden. Voor de Natres (reservisten) kun je je vanaf feb 2022 weer inschrijven voor een webinar.
  • Online voorlichtingen. Wil je liever eerst zelf oriënteren? Dat kan met onze online voorlichtingen. Laat je informeren en als je vragen hebt, kun je die altijd stellen via onze social media of telefonische voorlichtingen.

Ik wil graag naar een event op locatie, kan dat?

Jazeker, dat kan gelukkig weer. Er zijn weer meerdere events op locatie waar je de wereld van Defensie echt kan zien en meemaken. Wanneer je jezelf hebt ingeschreven voor een voorlichting of evenement kan het zo zijn dat je voor toegang tot de kazerne of evenementlocatie om een coronapas wordt gevraagd. De coronapas is een QR-code in de CoronaCheck app die aantoont dat je ofwel tegen Covid-19 gevaccineerd bent, ofwel hersteld bent van een eerdere Coronabesmetting (‘Herstelbewijs’) danwel recent (maximaal 24 uur voor het tonen van de code) getest bent. Het verplicht tonen van coronapas verschilt per locatie maar dit staat duidelijk vermeld bij het betreffende evenement of de betreffende voorlichting.

Wat kan ik in de tussentijd doen?

Om gezond en fit te blijven (en je alvast voor te bereiden op je fysieke keuring) kun je gebruik maken van onze trainingsschema's. Op de pagina van jouw functie staat welk fitheidsniveau je moet hebben (kopje 'Train je fit').

Je kunt je natuurlijk ook blijven oriënteren op onze social media. We hebben bijvoorbeeld een hele serie op youtube over 'military workout', met allemaal handige oefeningen die je zelf kunt doen in en om het huis. Maar ook veel andere video's waarmee je je verder kunt verdiepen in het werken bij Defensie. Abonneer je dus snel op onze kanalen en mis niks!

Uiteraard kun je ons ook altijd bereiken via mail, chat of whatsapp.

Militair wast zijn handen