Corona-update: alles over voorlichtingen, sollicitaties en keuringen

Lees meer

Belangrijk nieuws rond corona-virus

Corona-update

Veldhospitaal in Rotterdam

Vanzelfsprekend doen we er bij Defensie alles aan om te voorkomen dat het corona-virus zich verspreidt. Dat betekent dat we sommige zaken rond het solliciteren bij Defensie gaan uitstellen of anders organiseren. Dat heeft dus ook gevolgen voor jou als je je wilt aanmelden voor een voorlichting of wilt solliciteren (of al hebt gesolliciteerd). We zetten de belangrijkste zaken voor je op een rij:

Ik heb gesolliciteerd. Wat gebeurt er nu?

We kunnen helaas voorlopig geen keuringen uitvoeren op onze kazerne in Amsterdam (met uitzondering van vitale functies, zoals verpleegkundigen). Maar wees gerust, jouw sollicitatie blijft gewoon staan en zodra we verder kunnen laten we je dat zo snel mogelijk weten. Hou er dus wel rekening mee dat het langer gaat duren voordat je wordt uitgenodigd voor de keuring. Heb je al een uitnodiging ontvangen? Dan kan het zijn dat deze afspraak gaat wijzigen. Zodra we hier duidelijkheid over hebben word je hier persoonlijk over geïnformeerd.

Ook de meeste opkomstmomenten (start van de militaire opleidingen) zijn tot 1 juni opgeschort, totdat de situatie weer is genormaliseerd. Dit kan dus ook gevolgen hebben voor de opkomsten van na 1 juni. Als dit gevolgen heeft voor de opkomst waar jij voor gepland staat, laten we je dat uiteraard zo snel mogelijk weten.

Ik wil graag solliciteren, kan dat?

Jazeker, dat kan. Een aantal stappen in jouw sollicitatieproces gaat gewoon online. Het is dus zeker handig om dat alvast te doen, want dan weet je in ieder geval of je door bent naar de volgende ronde. Uiteraard is het wel zo dat jouw sollicitatieproces dan voorlopig stopt bij de uitnodiging voor de keuring in Amsterdam, totdat we daarmee weer verder kunnen.

Ik wil naar een voorlichting, kan dat?

In lijn met het regeringsbeleid zijn ook al onze bijeenkomsten, zoals voorlichtingen en infodagen, gecanceld tot 1 juni. Voorlopig kun je dus niet langskomen voor een event. Mocht je je hebben ingeschreven voor een event in die periode, dan heb je bericht gehad dat deze niet doorgaat.

Het goede nieuws is dat je wel op andere manieren aan info kunt komen, zoals:

  • Telefonische voorlichtingen. Hierbij kun je al je vragen afvuren op een van onze militaire recruiters.
  • Webinars. Hierbij heb je een live videoverbinding met één van onze recruiters die een presentatie geeft over het werken bij Defensie en al je vragen kan beantwoorden.
  • Online voorlichtingen. Wil je liever eerst zelf oriënteren? Dat kan met onze online voorlichtingen. Laat je informeren en als je vragen hebt, kun je die altijd stellen via onze social media of telefonische voorlichtingen.

Wat kan ik in de tussentijd doen?

Om gezond en fit te blijven (en je alvast voor te bereiden op je fysieke keuring) kun je gebruik maken van onze trainingsschema's. Op de pagina van jouw functie staat welk fitheidsniveau je moet hebben (kopje 'Train je fit').

Je kunt je natuurlijk ook blijven oriënteren op onze social media. We hebben bijvoorbeeld een hele serie op youtube over 'military workout', met allemaal handige oefeningen die je zelf kunt doen in en om het huis. Maar ook veel andere video's waarmee je je verder kunt verdiepen in het werken bij Defensie. Abonneer je dus snel op onze kanalen en mis niks!

Uiteraard kun je ons ook altijd bereiken via mail, chat of whatsapp.

Militair wast zijn handen