Corona-update: alles over voorlichtingen, sollicitaties en keuringen

Lees meer

Belangrijk nieuws rond corona-virus

Corona-update

Veldhospitaal in Rotterdam

Vanzelfsprekend doen we er bij Defensie alles aan om te voorkomen dat het corona-virus zich verspreidt. Dat betekent dat we sommige zaken rond het solliciteren bij Defensie wat anders gaan organiseren. Dat kan dus ook gevolgen hebben voor jou als je je wilt aanmelden voor een voorlichting of wilt solliciteren (of al hebt gesolliciteerd). We zetten de belangrijkste zaken voor je op een rij:

Ik heb gesolliciteerd. Wat gebeurt er nu?

Goed nieuws, we zijn langzaam weer aan het opstarten met onze keuringen. We zitten nog niet op de hoeveelheid keuringen van voor de uitbraak, dus het kan soms wat langer duren. Maar wees gerust, jouw sollicitatie blijft gewoon staan en ook jouw keuring gaan we plannen. Uiteraard laten we je dat zsm weten.

Ook de meeste opkomstmomenten (start van de militaire opleidingen) waren opgeschort, maar ook daar is weer beweging en vinden de eerste opkomstmomenten alweer plaats. 

Ik wil graag solliciteren, kan dat?

Jazeker, dat kan. Een aantal stappen in jouw sollicitatieproces kun je gewoon online doen. Het is dus zeker handig om alvast te solliciteren, want dan weet je in ieder geval of je door bent naar de volgende ronde. Uiteraard is het wel zo dat jouw sollicitatieproces iets langer kan duren, maar gelukkig kunnen we steeds meer doen om die vertraging tot een minimum te beperken.

Ik wil naar een voorlichting, kan dat?

In lijn met het regeringsbeleid kun je voorlopig niet langskomen op een kazerne of basis voor een event. Het goede nieuws is dat je wel op andere manieren aan info kunt komen, zoals:

  • Telefonische voorlichtingen. Hierbij kun je al je vragen afvuren op een van onze militaire recruiters.
  • Webinars. Hierbij heb je een live videoverbinding met één van onze recruiters die een presentatie geeft over het werken bij Defensie en al je vragen kan beantwoorden.
  • Online voorlichtingen. Wil je liever eerst zelf oriënteren? Dat kan met onze online voorlichtingen. Laat je informeren en als je vragen hebt, kun je die altijd stellen via onze social media of telefonische voorlichtingen.

Wat kan ik in de tussentijd doen?

Om gezond en fit te blijven (en je alvast voor te bereiden op je fysieke keuring) kun je gebruik maken van onze trainingsschema's. Op de pagina van jouw functie staat welk fitheidsniveau je moet hebben (kopje 'Train je fit').

Je kunt je natuurlijk ook blijven oriënteren op onze social media. We hebben bijvoorbeeld een hele serie op youtube over 'military workout', met allemaal handige oefeningen die je zelf kunt doen in en om het huis. Maar ook veel andere video's waarmee je je verder kunt verdiepen in het werken bij Defensie. Abonneer je dus snel op onze kanalen en mis niks!

Uiteraard kun je ons ook altijd bereiken via mail, chat of whatsapp.

Militair wast zijn handen