Clusterhoofd HR-procesondersteuning

Wat ga je doen

Werken op het snijvlak van informatievoorziening en bedrijfsvoeringsprocessen, dat doe je als clusterhoofd HR-procesondersteuning bij Defensie. Met jouw gedrevenheid leid je interessante IV-projecten in goede banen en stimuleer je jouw drie medewerkers om het beste uit zichzelf te halen.

De coördinatie van informatievoorzieningsprojecten op het gebied van P&O ligt in jouw handen. Jij zorgt voor heldere communicatie hierover én je borgt de kwaliteit van de projecten die jouw team uitvoert. Als clusterhoofd ben je verantwoordelijk voor processen, wijzigingsverzoeken, incidentenbeheer en gebruikersacceptatietesten.

Daarnaast lever en analyseer je managementinformatie op het gebied van HR voor het deskundigheidscentrum waar jouw cluster onderdeel van is. Tot slot treed je op als coördinerend procesmodelbeheerder van de HR-processen van Defensie.

Wie zoeken we

  • Je hebt een hbo-diploma in de richting bedrijfskunde of informatica.
  • Je hebt ervaring met het vertalen van bedrijfsvoeringsprocessen in (personeels)informatievoorzieningssystemen.
  • Je bent in staat om (van de P&O-processen) de werking en samenhang tussen IV-aspecten en bedrijfsvoeringsprocessen op elkaar af te stemmen.
  • Je hebt ruime kennis van procesmanagement.
  • Je hebt ervaring als projectleider en als leidinggevende.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met Agile-werken.
  • Je legt makkelijk contact en hebt een flexibele instelling.
  • Je bent analytisch sterk, denkt vernieuwend en kunt dit ook toepassen.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau
Minimum salaris: € 3367 bruto per maand
Maximum salaris: € 4623 bruto per maand

(Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.)

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 6,2%, de zogeheten dertiende maand. Defensie hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 75% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer.

De organisatie - Ministerie van Defensie, Defensie Ondersteuningscommando

Defensie zet zich in voor de belangen, welvaart en vrijheid van Nederland. We zijn dagelijks actief in binnen- en buitenland. Onze wereldwijde inzet versterkt de internationale samenwerking en zorgt ervoor dat mensen zich in vrijheid kunnen ontplooien. Nu en in de toekomst.

Bij het ministerie van Defensie werken ongeveer 58.000 mensen direct en indirect aan vrede en veiligheid. Het ministerie bestaat uit de Bestuursstaf (het departement), de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht, de Koninklijke Marechaussee, het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO) en de Defensie Materieel Organisatie (DMO).

Defensie is een van de grootste werkgevers van Nederland en vertoont overeenkomsten met een groot bedrijf. De operationele commando's (zee-, land- en luchtstrijdkrachten), de Marechaussee, het DOSCO en de DMO lijken op werkmaatschappijen.

Defensie Ondersteuningscommando
Het DOSCO is de overkoepelende dienstverlener voor de gehele Defensieorganisatie. Elk dienstencentrum heeft zijn eigen expertise. Het DOSCO streeft ernaar de klantgerichtheid te versterken, de dienstverlening te professionaliseren en de doelmatigheid te vergroten.

De afdeling - Dienstencentrum HR, cluster HR-procesondersteuning

Het cluster HR-procesondersteuning ondersteunt overige clusters binnen het Dienstencentrum HR. Wij coördineren het wijzigingsproces, het incidentenproces en de gebruikersacceptatietesten. Daarnaast is het cluster verantwoordelijk voor de coördinatie van het procesmodelbeheer van de HR-processen van het ministerie van Defensie. Vanuit die functie hebben we zitting in de change advisory board. Naast het clusterhoofd bestaat het team uit een coördinator incident- en wijzigingsbeheer, een coördinator gebruikersacceptatietesten en een medewerker HR-procesondersteuning.

Solliciteren

Andere interessante vacatures