Air Controller worden?

Meld je aan

Air Controller, heb jij het in je?

De Air Controllers van Defensie zijn de oren en ogen van onze vliegers. 
Ze kunnen razendsnel een betrouwbaar beeld opbouwen van wat er zich in de lucht afspeelt. Wat een vlieger niet ziet, ziet de Air Controller wel. En daarmee hebben ze een enorme verantwoordelijkheid.

PS De Luchtmacht is zelfs gecertificeerd als Top Employer!

Sluiten
1 6

Kies je opleidingsniveau

Waar wil je met jouw werk een bijdrage aan leveren?

In wat voor team wil je het liefst werken?

Wat voor taken wil je uitvoeren?

Wat voor vliegtuigen wil je begeleiden?

Waar wil je werken?

Deze functie past het beste bij jou

 

 

Solliciteer nu

Meld je aan voor de Air Controller test

In de Air Controller test bij het Centrum voor Mens en Luchtvaart in Soesterberg testen we je ruimtelijk inzicht, luistervaardigheid en reactiesnelheid. Ook doe je een zogenaamde werksteekproeftest, waarin je op een monitor vliegtuigen over verschillende parcoursen leidt.

Let op! Als je actief dienend militair bent kun je niet solliciteren via dit formulier. Neem in dit geval contact op met je loopbaanbegeleider.

Mijn gegevens

photo 1 photo 2 photo 3

Onze air controllers werken op twee gebieden:

Luchtgevechtsleiding

Als luchtgevechtsleider waak je over de veiligheid van ons luchtruim. Je hoofdtaak is om F-16's te begeleiden naar luchtdoelen, bijvoorbeeld tijdens conflictsituaties of wanneer vliegtuigen hulp nodig hebben of geen gegevens bekendmaken. De Quick Reaction Alert wordt dan ingezet: twee F-16's stijgen op die jij zo snel en veilig mogelijk naar hun doel moet begeleiden.

Luchtverkeersleiding

Als luchtverkeersleider ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van al het vliegverkeer op en rondom jouw vliegbasis of in jouw 'area'. Met behulp van radar en je eigen waarnemingen zorg je ervoor dat vliegtuigen en helikopters veilig kunnen vliegen. Je begeleidt vertrekkende vliegtuigen tot de grens van jouw gebied en aankomende vliegtuigen naar hun 'parkeerplaats'. 

Vacatures Air control

Bekijk de video

Hoe goed zijn onze
Air Controllers?