Werken bij de Marine

Maar niet als militair?

Naast 40.000 beroepsmilitairen werken er ook nog zo’n 16.000 burgers bij Defensie. Wil jij in je eigen vakgebied bijdragen aan een professionele defensieorganisatie en daarmee aan vrede en veiligheid in binnen- en buitenland? In veel verschillende soorten functies zetten deze burgers zich dagelijks in om de Koninklijke Marine gereed te maken en te houden voor inzet over de hele wereld.

Wat je bij de Koninklijke Marine precies gaat doen is afhankelijk van je opleiding en ervaring en waar jouw persoonlijke interesse naar uit gaat. Omdat we voor MBO- en HBO-opgeleid personeel verschillende mogelijkheden hebben komen we graag met jou in contact om de mogelijkheden en wensen te bespreken.

Waar ga je werken?

De meeste burger-functies bij de Koninklijke Marine vind je bij de Directie Materiële Instandhouding (DMI) in Den Helder (check ook de video onderaan deze pagina!). De DMI is betrokken bij alle fasen van de ontwikkeling en het gebruik van een schip, onderzeeboot of bijvoorbeeld een radarsysteem: het deelt ervaringen bij het ontwerpen; maakt nieuwe schepen en systemen klaar voor gebruik en verzorgt het onderhoud. Hier wordt gewerkt aan hightech installaties zoals de voortstuwing, elektronica en wapensystemen voor (ondersteunende diensten van) Defensie, andere ministeries en internationale partners. Voor deze taken zoeken wij voornamelijk technisch opgeleid personeel maar ook voor niet-technisch opgeleide mensen kan de Koninklijke Marine mogelijkheden hebben.

Wat bieden we?

Naast een goed salaris, vakantiegeld en een eindejaarsuitkering bieden we je (onder voorwaarden) betaald ouderschapsverlof (maximaal 75% van je salaris), een vergoeding voor woon-werkverkeer, uitgebreide studiemogelijkheden en een extra verlofregeling voor ouderen. Lees hier meer over je arbeidsvoorwaarden. Daarnaast bieden we je iets wat veel andere werkgevers niet kunnen: de kans om indirect bij te dragen aan vrede en veiligheid wereldwijd.

Wie zoeken we?

Heb je een MBO- of HBO-opleiding binnen de Techniek (electronica, electrotechniek, werktuigbouwkunde, scheepsbouw, systeemtechniek, natuurkunde, etc), IV/ICT, (Technische) Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie, Logistiek of Inkoop/Verwerving, dan komen wij graag met jou in contact. We zoeken mensen met ervaring, maar voor starters zijn er ook mogelijkheden. Belangrijk is dat je goed kunt samenwerken met collega’s.

Interesse?

Heb jij interesse in een mooie functie op MBO- of HBO-niveau bij de Koninklijke Marine? Mail dan je CV naar burgerbijdemarine@mindef.nl en wie weet ben jij straks onze nieuwe collega!