Commando
worden Commando
worden

Het Korps Commandotroepen bestaat uit de sterkste militairen van Defensie. Fysiek én mentaal. Om die te kunnen selecteren, organiseren we de Kennismakingsdagen. Drie dagen lang word je getest, geprikkeld en afgemat. Niet om je te pesten. Niet om te kijken wie het vaakst in de sportschool is geweest. Maar om zeker te weten dat jij overeind blijft staan als anderen opgeven.

De Kennismakingsdagen zijn loodzwaar. Slechts één op de vier kandidaten haalt na drie dagen de eindstreep. Om de Kennismakingsdagen succesvol door te kunnen komen, is precies weten wat je kunt verwachten én jezelf optimaal voorbereiden daarom heel belangrijk. 

Dit moet je kunnen
01/05

Minimaal
2800 meter hardlopen
in 12 minuten

Op dag één als je nog fit en uitgerust bent. Maar ook midden in de nacht na een uurtje slaap en een minimaal ontbijt.
Video sluiten
Dit moet je kunnen
02/05

Minimaal
30 keer opdrukken
in 2 minuten

Een paar push-ups doen is niet zo moeilijk, maar krijg je jezelf ook omhoog met 25 kilo aan bepakking op je rug?
Video sluiten
Dit moet je kunnen
03/05

Minimaal
40 sit-ups
in 2 minuten

Niet in de comfortabele omgeving van je sportschool, maar in de stromende regen. Net op het moment dat je er helemaal doorheen zit.
Video sluiten
Dit moet je kunnen
04/05

Optrekken (chinning)

Minimaal 6 keer achter elkaar: je laat je volledig uithangen en trek je jezelf vervolgens weer op tot je met je kin boven de stang hangt.
Video sluiten
Dit moet je kunnen
05/05

Zwemmen
voor gevorderden

Met overall aan: 50 meter schoolslag, 50 meter rugslag, 50 meter borstcrawl, 50 meter met een wapen boven je hoofd en 15 meter onder water.
Video sluiten

Als je wilt deelnemen aan de Kennismakingsdagen moet je eerst solliciteren op de functie van Commando Speciale Operaties. Je ontvangt dan vanzelf een uitnodiging. Als je deelneemt aan de Kennismakingsdagen gaan we ervan uit dat je in goede gezondheid bent. Ben je niet fit, door bijvoorbeeld een blessure of door ziekte, en denk je dat het van invloed kan zijn op je prestaties? Solliciteer dan niet of meld je tijdig weer af. Let op: je kunt maximaal 2 keer deelnemen aan de Kennismakingsdagen. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Bekijk de vacature
Tijdens de Kennismakingsdagen gaat het niet alleen om je spierkracht. Je wilskracht én denkkracht zijn nog veel belangrijker.

Gebruik de trainingsapp

Hulp nodig bij je training? Download de KCT-trainingsapp in de App Store of op Google Play.
Bewijs jezelf tijdens de kennismakingsdagen
Solliciteer

Korps commandotroepen

Meer weten over het werk?

Lees het online magazine