Corona-update: alles over voorlichtingen, sollicitaties en keuringen

Lees meer

Commando
worden Commando
worden

Het Korps Commandotroepen is de Special Forces eenheid van de Landmacht. Om commando’s te selecteren organiseren we de Kennismakingsdagen KCT. Drie dagen lang word je fysiek en mentaal uitgedaagd. Daarnaast krijg je veel informatie over de eenheid en wat er voor nodig is om commando te kunnen worden. Via deze website kun je je hiervoor aanmelden.

De Kennismakingsdagen worden als zwaar ervaren, maar zijn zeker goed haalbaar. Wil jij jezelf goed voorbereiden? Lees de informatie op deze pagina dan goed door. Misschien ben jij dan wel degene die in de toekomst in het diepste geheim Speciale Operaties uitvoert.

Dit moet je kunnen
01/05

Minimaal
2800 meter hardlopen
in 12 minuten

Op dag één als je nog fit en uitgerust bent. Maar ook midden in de nacht na een uurtje slaap en een minimaal ontbijt.
Video sluiten
Dit moet je kunnen
02/05

Minimaal
30 keer opdrukken
in 2 minuten

Een paar push-ups doen is niet zo moeilijk, maar krijg je jezelf ook omhoog met 25 kilo aan bepakking op je rug?
Video sluiten
Dit moet je kunnen
03/05

Minimaal
40 sit-ups
in 2 minuten

Niet in de comfortabele omgeving van je sportschool, maar in de stromende regen. Net op het moment dat je er helemaal doorheen zit.
Video sluiten
Dit moet je kunnen
04/05

Optrekken (chinning)

Minimaal 6 keer achter elkaar: je laat je volledig uithangen en trek je jezelf vervolgens weer op tot je met je kin boven de stang hangt.
Video sluiten
Dit moet je kunnen
05/05

Zwemmen
voor gevorderden

Met overall aan: 50 meter schoolslag, 50 meter rugslag, 50 meter borstcrawl, 50 meter met een wapen boven je hoofd en 15 meter onder water.
Video sluiten

Als je wilt deelnemen aan de Kennismakingsdagen moet je eerst solliciteren op de functie van Commando Speciale Operaties. Je ontvangt dan vanzelf een uitnodiging. Als je deelneemt aan de Kennismakingsdagen gaan we ervan uit dat je in goede gezondheid bent. Ben je niet fit, door bijvoorbeeld een blessure of door ziekte, en denk je dat het van invloed kan zijn op je prestaties? Solliciteer dan niet of meld je tijdig weer af. Let op: je kunt maximaal 2 keer deelnemen aan de Kennismakingsdagen. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Bekijk de vacature
Tijdens de Kennismakingsdagen gaat het niet alleen om je spierkracht. Je wilskracht én denkkracht zijn nog veel belangrijker.

Gebruik de trainingsapp

Hulp nodig bij je training? Download de KCT-trainingsapp in de App Store of op Google Play.
Bewijs jezelf tijdens de kennismakingsdagen
Solliciteer

Korps commandotroepen

Meer weten over het werk?

Lees het online magazine